Sami Kontoniemi

Yrittäjä/Omistaja

Sami "Samppa" Kontoniemi on SamppaSportin perustaja.
Yritys perustettiin vuonna 2006 tarkoituksena myydä ajoneuvojen lisävarusteita. Yrityksen kehityksestä voi lukea lisää etusivun "SamppaSport" osiosta, alavalikosta "Yrityksen historiaa".

Samppa on ollut kiinnostunut autoista ja niillä ajamisesta jo siitä asti kun oppi sanomaan "auto". Kuorma-autot, rekat ja niillä ajaminen oli lähellä sydäntä myös, mutta loppujenlopuksi intohimo löytyi henkilöautoista ja Volvoista, etenkin S/V40-sarjasta.
Samppa osannee sanoa pultin näkemällä mistäpäin T4-moottoria se on peräisin.

Vapaa-ajalla Samppa viihtyy kotona, Rommin kanssa metsässä tai kotitallissa puuhailemassa. (kyllä, Rommi haluaa olla sielläkin mukana)
Kesäisin Samppa suuntaa ajan salliessa erilaisille ratapäiville kiusaamaan omaa höntsäratalelua, joka on, mikäpä muukaan kuin Volvo S40. Volvosta lyhyt esittely alla.

Töissä päivät kuluu pääosin hallinnollisissa tehtävissä ja isompia tuotteita hakiessa/viedessä, mutta välillä pääsee myös puuhaamaan hallissa esimerkiksi elektroniikkajuttuja.

 

Volvo S40 2.0T 2001

"KOIJARI"

Koijari on kaareton rataleikkikaluksi tehty vuoden 2001 S40, jolla ei ole tarkoitus ajaa kelloa vastaan, vaan ajella ja testata omaksi ilokseen sekä sen pohjalta oppia ja rakennella autoa pikkuhiljaa lisää.

Rapistumaan alkaneet takakaaret hitsattiin ja pohja käytiin läpi. Kaikki alustan osat hiekkapuhallettiin ja maalattiin. Jarruputket ja polttoaineputket uusittiin, jarruletkut vaihdettiin, Moottori läpikäytiin ja kaikki osat puhallettiin lasikuulalla tai uusittiin. Tukivarsiin painettiin Powerflexin puslat ja takavakaaja luonnollisesti puhallettiin ja maalattiin. Etujarruiksi valikoitui D2 304mm laikat, taakse laitettiin Black Diamondin reikälevyt uusilla satuloilla ja vaijereilla. Putkisto on 3" JT kahdella vaimentimella.
Auton rakentaminen aloitettiin 2021 marraskuussa ja deadlinenä pidettiin 2022 ACS/TCS Show. Viimeiset osat tuotiin perinteisesti messuhallille ja ne kiinnitettiin siellä.
Auto on tehty alkuperäisosilla tai alkuperäistä vastaavilla osilla ja sisältää lukuisia pieniä yksityiskohtia, jotka vain alan harrastaja huomaa.
 Tulehan moikkaamaan ja kurkkaamaan jos samoille ratapäiville osut!