Mikä se oikein sitten on ja mitä siinä autolleni tehdään?
Ikkunakalvotuksen päätarkoituksena on suojata autossa matkustavia sekä auton verhoilua paahtavalta auringolta, antaa autolle tyylikäs ilme ja suojata mahdollisesti kyydissä olevia arvokkaita esineitä suorilta asiattomien katseilta.
Kalvot asennetaan ikkunalasin sisäpintaan.
Normaalin kalvotuksen eteneminen:
Valitaan asiakkaan kanssa kalvon sävy. Tummennusalan ammattilainen osaa opastaa käyttötarkoitukseen sopivan kalvon valinnassa.
Varataan aika kalvotukseen. Kalvotus vie pääsääntöisesti aikaa automallista ja tehtävistä laseista riippuen n.1-4h.
Auto tuodaan kalvotukseen. Kalvosävy varmistetaan mahdollisten mielenmuutoksien vuoksi.
Auton lasit pestään ulkoa.
Kalvorullasta leikataan pätkät ikkunoihin.
Kalvonpätkät leikataan karkeasti ikkunoihin sopiviksi.
Palat tasoitetaan ja kalvo muotoillaan lasin muotoon sopivaksi käyttäen apuna kuumailmapuhallinta ja erilaisia lastoja.
Kalvot leikataan tarkasti terävällä veitsellä sopiviksi.
Kalvo kastellaan ja asennetaan tarkasti lasin sisäpintaan.
Vesi/ilmakuplat tasoitetaan lastalla pois.
Kohdat 9-10 toistetaan kaikkiin tummennettaviin ikkunoihin.
VALMIS!
Työn päätteeksi käydään vielä ikkunat läpi, pyyhitään pois 3M-merkit kalvoista esimerkiksi Sinolilla ja autoon kirjoitetaan takuutodistus tehdystä kalvotuksesta.
Takuutodistuksesta selviää hoito-ohjeet, kalvotuksen tekijä, asennuspäivämäärä, ajoneuvo johon työ on tehty sekä helposti myös käytetty kalvosävy –ja malli mahdollista myöhempää esim. ilkivallasta tai onnettomuudesta aiheutunutta vauriokorjausta varten. Takuulappu kannattaa siis säästää ja pitää mukana esimerkiksi auton huoltokansiossa.
Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi sekä tehokkaan ajankäytön takaamiseksi olisi toivottavaa, että auto ei olisi aivan yltäpäältä ravan peittämä, luminen tai umpijäässä kalvotukseen tuotaessa.
Ai se kalvo tulee lasin ulkopuolelle, kuinkas hyvin se kestää pesut ja jään skrapaamisen?
Ei. Kalvo ei jää lasin ulkopintaan. Kalvo vain muotoillaan valmiiksi sopivaan muotoon lasin ulkopinnalla asennuksen helpottamiseksi ja siirretään lopuksi lasin sisäpuolelle. Kestää siis ulkopuoliset pesut ja jään skrapaamiset oikein hyvin. Sisäpuolelle mahdollisesti kertynyttä jäätä ei tule raapia millään, sitä ei kalvo kestä. Kalvotetut ikkunat voi puhdistaa sisäpuolelta miedolla puhdistusaineella aivan normaalisti käyttämällä pyyhettä, paperia tai rättiä. Hankaussienet, karhunkielet, Pata-pata, jne. karkeat materiaalit ovat kieltolistalla kalvojen puhdistuksessa.
Autooni asennettiin tummennuskalvot. Voinko enää käyttää takalasin lämmitintä?
Voit toki. Ikkunakalvotus ei vaikuta takalasin lämmittimen toimintaan. Takalasin lämmitintä voi käyttää kalvotuksen jälkeen kuten ennenkin.
Edelliseen autooni asennettiin kalvot ja radio ei enää kuulunut kunnolla asennuksen jälkeen. Haluaisin uuteen autooni kalvot, mutta en halua, että radio lakkaa taas kuulumasta.
Joissakin automalleissa on radioantenni ikkunalasissa, jolloin jotkut metallisoidut ikkunakalvot saattavat jollakin tasolla häiritä ajoneuvon radioantennin toimintaa. Ongelma on kuitenkin harvinainen ja yleensä vain halpojen huonolaatuisten kalvojen ongelma. 3M Colour Stable-autokalvot eivät ole metallisoituja, joten tätä ongelmaa ei SamppaSportin tekemissä kalvotuksissa esiinny.
Voiko ikkunoita enää käyttää kalvotuksen jälkeen?
Ikkunoita voi käyttää normaalisti kalvotuksen jälkeen. Suositeltavaa on kuitenkin seurata takuutodistuksen ohjeita ja olla avaamatta ikkunoita ensimmäisen 7 päivän aikana, että kalvo saa kiinnittyä kunnolla. Talvella viileämpään aikaan tehdyissä kalvotuksissa kuivuminen kestää kauemmin, joten ikkunoita ei kannata availla ensimmäisen 14 päivän aikana.
Copyright (c) SamppaSport 2024, All Rights Reserved.